Inni Pärnänen

Inni Pärnänen on helsinkiläinen taiteilija ja muotoilija. Hän valmistui Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1995 ja maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitokselta vuonna 1998. Hän on aktiivisesti mukana suomalaisessa ja kansainvälisessä muotoilukentässä ja hän toimii myös mm. Lumoava-brändin korusuunnittelija.

Inni Pärnänen

Inni Pärnänen is an artist and designer from Helsinki. She graduated from the Lahti Institute of Design in 1995 and completed her Master’s degree in the Department of Design of the University of Art and Design Helsinki in 1998. She plays an active role in the Finnish and international exhibition scenes, and she also works as a jewellery designer for the brand Lumoava.

”Olen kiinnostunut tietyistä materiaaleista tai tekniikoista, kuten kolmiulotteisista rakenteista, joissa on yksinkertainen geometrinen perusta. Olen tutkinut osien pinoavuutta ja liitettävyyttä, eri materiaalien joustavuutta, sekä antiklastisten ja kennomaisten rakenteiden toimivuutta ja kestävyyttä. Työtäni ohjaavat näkyvästi havainnot ihmisen ja luonnon muotojen johdonmukaisuudesta.

Uusien tekniikoiden kokeilemisesta on tullut viime vuosina yhä tärkeämpi osa taiteellista prosessiani. Taiteellisen ilmaisuni sisällön määrää myös suhteeni erilaisiin materiaaleihin, erityisesti luonnonmateriaaleihin. Se, miten tekniikka ja materiaali palvelevat teoksen muotoa ja sisältöä, on ehdottoman tärkeää. Materiaali ohjaa taiteellista prosessia, kun taas käsityötaito on avain toteutukseen. Ympäristön kunnioittaminen ja kestävän kehityksen periaatteet ovat minulle keskeisiä arvoja niin teknisissä- kuin materiaalivalinnoissakin. Halu kauneuteen ja eri sävyjen, valon ja varjojen, luoma tunnelma ovat työni ytimessä.

Inni Pärnäsen teoksia

Osta: Inni Pärnäsen teoksia

Tutustu hakemistoon

Akiko Mori

Japanilaissyntyinen Akiko Mori ilmaisee veistoksissaan muodon volyymia. Fysiikka ja matematiikka ovat opasteet, joiden avulla Akiko ilmaisee taiteensa löytääkseen yllätyksellisiä tuloksia, ja siten odottamattoman.

Heli Hiltunen

Heli Hiltunen työskentelee muistin, aistihavaintojen ja katsomisen teemojen ympärillä.

Sari Bremer

Sari Bremer on Helsinkiläinen Taidegraafikko, joka työllään ylläpitää metalligrafiikan perinnettä, mahdollistaen laajan ja samalla täysin ainutlaatuisen kuvallisen ilmaisun.

Jonas Lutz

Suomalaissyntyinen suunnittelija Jonas Lutz luo esineitä rohkean yksinkertaisuuden ja tyylikkäiden ratkaisujen avulla, usein hiljaisella leikkisyydellä.