Kauden herkkuja
Vietimme sunnuntain valmistaen kauden suosikkiruokia, tarjoillen niitä sekä Lokalin pidempiaikaisista suosikeista, että juuri uunista tulleista astioista. Saa nauttia!
Päivän ruokalistalla: Riisipuuroa, venäläistä rosollisalaattia, silliä, uuniperunaa, swede casserole, haudutettuja päärynöitä, omenaglögiä ja uunijuustoa lakkahillolla.
Keramiikka: Church Square Ceramics, Leena Kouhia / Raaka Rå, Nathalie L., Udumbara ja Hanna Mikola.
Reseptit: Christina Aaltio, kattaus: Hanni Koroma.
Kauden herkkuja
Vietimme sunnuntain valmistaen kauden suosikkiruokia, tarjoillen niitä sekä Lokalin pidempiaikaisista suosikeista, että juuri uunista tulleista astioista. Saa nauttia!
Päivän ruokalistalla: Riisipuuroa, venäläistä rosollisalaattia, silliä, uuniperunaa, swede casserole, haudutettuja päärynöitä, omenaglögiä ja uunijuustoa lakkahillolla.
Keramiikka: Church Square Ceramics, Leena Kouhia / Raaka Rå, Nathalie L., Udumbara ja Hanna Mikola.
Reseptit: Christina Aaltio, kattaus: Hanni Koroma.
Kookosmaitoon tehty riisipuuro
4-6 annosta
2 dl puuroriisiä / Arborio
6 dl vettä
1 tölkki (400 ml) kookosmaitoa
½ tl suolaa
Mittaa riisi ja 2 dl vettä kattilaan. Hauduta riisiä noin 5 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää puolet kookosmaidosta ja vielä 2 dl vettä. Keitä keskilämmöllä 20 minuuttia. Lisää loput nesteet ja jatka keittämistä välillä sekoittaen vielä puoli tuntia. Lisää lopuksi suola. Tarjoile voin (tai vegaanisen vaihtoehdon) ja ripauksella sokeria ja kanelia.
Perinteinen perunavuoka voi olla yhtä yksinkertainen kuin uuniperunat piparjuurivoilla.
Omenaglögi
1½ l tuoretta omenamehua
2 kanelitankoa
10 neilikan kukkia
10 kokonaista kardemummaa
ruokosokeria maun mukaan
Kaada omenamehu kattilaan ja sekoita kaikki mausteet. Hauduta juomaa kannen alla enintään 45 minuuttia. Siivilöi ja lisää halutessasi sokeria.
Punaviinipäärynä & mascarpone-kerma
4-8 annosta
8 pientä päärynää
1 pullo punaviiniä
1 appelsiinin kuori (luomu)
1 dl sokeria
1 kanelitanko
vettä
2 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuori päärynät ja kuumenna viini kattilassa. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa kuoresta terävällä veitsellä lastuja. Lisää sokeri viiniin, sekä appelsiinin kuori, kaneli ja päärynät. Lisää tarvittaessa vettä niin, että päärynät uppoavat. Hauduta päärynöitä noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat pehmenneet ja muuttuneet hieman punaisiksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä mascarponeen. Sekoita joukkoon siivilöity sokeri ja vanilja ja tarjoile jäähtyneiden päärynöiden kanssa.